torek, 9. oktober 2012

FakOff nalepka ©

Ljudje smo različni. To je 1 x 1. Medtem, ko nekaterim hitro zavre in vrže pokrov dol, pri meni traja. Zato lahko krivim svojo vero v ultimativno dobro v vsakem človeku. Velikansko sprejemanje in dajanje druge priložnosti (berite in še tretje, četrte,..). Ali pa lahko vse skupaj zgolj pripišem nekemu mazohističnemu mini mučenju. Jaz vztrajam. In vztrajam. Pustim. Čakam.  Potem pa mi na neki točki, ki je običajno točka brez povratka, enostavno preklopi. Osebek, ki je vzrok premlevanja, na tisti točki dobi t.i. »FakOff nalepko«. Obliž, ki je opisu in lastnostih, najbližji veliki tetovaži sredi čela. Tako vidni in opazni, da jo je praktično nemogoče zgrešiti, kaj šele odstraniti. Barva je tako super kulska, da se celo sveti v temi
.
Mislim, da sem prvo uradno »FakOff nalepko«  prilepila nekomu, ko enostavno nisem mogla lepše povedati, kaj si mislim o vsej stvari. Najin scenarij je šel nekaj v tem smislu. Sicer precej nenavadno, se spoznata dva. Recimo, da z podobnimi interesi. Dobro se razumeta. In ko se stvari pričnejo postavljati na svoje mesto in situacija jasno izrisovati, sledi velik pogovor.  Kaj pa midva? Kaj se greva? Kam vodi to? V žaru pogovora, osebek 1 reče osebku 2, da je trenutno v taki situaciji, da zaradi službe in začrtane poslovne poti, ne more sprejemati prevelikih kompromisov. Osebek 2, da jasno vedeti osebku 1, da potem takem ne bo šlo naprej, saj si slednji ne želi zgolj nekega odnosa »prijatelja z bonitetami«. Osebek 1 zagotovi, da v njunem primeru ne gre (zgolj) zato. In nato se osebek 1 sploh ne javi več. Osebek 1 v tem trenutku (še) ni dobil slavne »FakOff nalepke«. Čeprav bi jo upravičeno lahko. Nalepko si je prislužil čez nekaj mesecev, ko se je galantno pojavil v življenju osebka 2. Slednjega je povabil na kavo. Osebek se je odzval iz čiste radovednosti in mogoče majhnega občudovanja samozavesti osebka 1. Moraš imeti jajca, da povabiš osebek 2, na kavo po vsem tem, ko jasno veš da se ti lahko zgodi, da te slednji kastrira. Kratko malo  osebek 2 je želel slišati kaj ima osebek 1 povedati. Le ta je svoj govor začel nekaj v smislu  da je pa on sedaj dosegel svoj poslovni vrh. V dokaz je ponujal izpis bonitetne ocene njegovega podjetja. Pustimo ob strani, da mu je osebek 2 že takrat želel odtrgati glavo. FakOff nalepko si je pridobil, ko je vztrajno zatrjeval, kako naj osebek 2 dobro premisli. Saj je on  zelo dobra naložba. In če bo osebek 2 pameten, bo v njem prepoznal inteligentni parat. In da je vse skupaj zelo podobno situaciji prodaje Telekoma (o.a. uporabljena je bila dejansko ta primerjava). Potrebno je vedeti, kdaj so delnice na vrhuncu in cena najvišja, ker drugače se ti zgodi, da prodaš pod ceno. Blizu nalepke je bil, ko je osebek 1 vztrajno uporabljal dvojino. In midva to, midva ono in bil 1000%, da mu bo osebek padel v naročje. Ker si je on tako zamislil in so mu do sedaj stvari šle precej premočrtno. Nop. Ne bo šlo... FakOff nalepko je osebek dobil, ko si dejansko ni dal dopovedati, da iz te moke ne bo kruha. In, da je on  zamudil najvišjo vrednost. Nalepka je priletela tako trdno in jasno, da  mu je zalepila tudi usta. Če pomislim jo je še lepo odnesel. Lahko bi naredila punčko iz njega.

Za FakOff nalepko so situacije, ko vam nekdo prodaja poceni izgovore v smislu: Oprosti tako gnečo imam, da niti do telefona nisem prišel. V službi pa uspe objaviti 234 novih FB statusov. Ali pa vse tiste situacije, ko je nekdo po telefonu ali kakem socialnem omrežju glasen in neverjetno pogumen. Daje tak občutek, da je najmanj Casanova in da imaš ti mala čisto srečo, da ga ni sedaj tukaj, ker bi te najmanj... Potem pa v živo odpove. Ali se sploh ne pojavi. Na kratko, pes, ki laja,... Za nalepko so tudi vsi izgovori v smislu sem trenutno v iskanju samega sebe, kar zgleda tako, da se osebek nato sprehaja z vročo osebno terapevtko.  Za nalepko je prav gotovo vso nategovanje časa in zatrjevanje, da se bo nekaj spremenilo, a sedaj je trenutno toliko faktorjev, ki preprečujejo to. Potem so tukaj vse situacije, ko je prisotna velika neiskrenost, manipulacija, emocionalna zloraba, nedoraslo obnašanje. Majhne, bele laži, ki se kopičijo in kopičijo, obljube (drugih in tistih, sami sebi), ki nikoli ne postanejo resničnost, ipd. Težko je pravzaprav opredeliti kaj vse zajema »FakOff nalepka«. Ta  je tako osebno obarvana, da lahko povsem variira. V glavnem gre za vse točke, ko vam enostavno srce, um in še neka višja sila (in ostala polovica  vesolja) govori: Daj no, kaj res?! Kako dolgo še? Zresni se. Ni vredno! In potem se zgodi. V vas naredi klik. In roka sama poseže po nalepki. Bummm in treeeesk. Pripopate jo na glavo nekoga oz.nečesa.

Hmmmm... Vsak imam svoj prag tolerance, ki mu določa kako dolgo, oziroma do katere meje bo prenašal zadeve. Ali po domače, kdaj se bo pričel dreti, živčkat, nekomu jasno rekel ne! In ga postavil na realna tla. Nalepke gor ali dol. Ne rabite nekomu reči, da ima FakOff nalepko. Lastnik le te, jo začuti podobno kot uboga krava, pečat po ožigosanju. In vi veste, da je to to.  Točka brez povratka. No....Mogoče se lahko popravi oziroma malce izmije nalepko. Samo presneto težko. Močno priporočam,da se izognete situacijam, ki bi vas pripeljale do lastništva FakOff nalepke.

P.s. In če se sedaj ob branju teh stavkov sprašujete ali imate FakOff nalepko, jo najverjetneje imate. Že veste zakaj :)


__________________________________________________________
*FakOff nalepka -e ž (ẹ̑) nalepka, etiketa, čustvena tetovaža, opis za posebne situacije, ki izražajo močno negacijo situacije, dejanja ali osebka, ki nalepko prejema. 



4 komentarji:

  1. Všeč mi je! V bistvu so mi vsi dozdajšnji entriji všeč, samo komentiral še nisem nikoli... Dejansko vsak pozna nekoga z 234 komentarji v 8 urah, vsak je že opazil pri kom casanova Style, tudi F.OffNalepko je chisto vsak od nas zhe kdaj dobil... Js osebno se z "d.d. - delniškimi družbami" ne ukvarjam več, "d.o.o" je precej boljša naložba kot pa čakanje na mega donosen "IPO" ali pa "prevzem" ;) Tudi če je Telekom

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo!

    Ta članek je bistveno boljši od večine tako imenovanih novinarskih prispevkov, ki jih razni medijsko odmevni in visoko opevani kritiki ocenjujejo za dobre. Napisan je preprosto in je razumljiv vsakemu pismenemu posamezniku ter hkrati ohranja nepogrešljive sestavine leposlovja. Vsebinsko pa bogat, življenjski članek, v katerem lahko vsak zrel in osebnostno razvit posameznik najde samega sebe, bodisi kot osebek 1 ali 2, skoraj najverjetneje pa kot oba. Žal pa je resnica taka, da smo ljudje tako zelo družbeno pogojeni, prestrašeni ter predvsem nesamozavestni, da si velikokrat niti ne priznamo oziroma ne upamo ali ne želimo priznati, da smo si že vsaj enkrat v življenju upravičeno prislužil "FakOff nalepko".

    Z veseljem bom prebral še kakšen tvoj članek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi je všeč. Tale objava in vse ostale. Z veseljem jih vedno preberem. In vedno me navdušijo.:)
    Glede te nalepke pa, ni boljšega imena zanjo. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisem jih velik napopala, ampak ene dve osebi z mojo FuckOff nalepko pa hodita po svetu. In ja, bili sta trdno zasluženi! ;)

    Simpatičen, berljiv zapis!

    OdgovoriIzbriši