torek, 7. februar 2012

Mu pač ni do tebe. Pika.

Dragi moški. Preden začnete brati spodnje vrstice. Dvakrat vdihnite. In če se nekje vmes najdete. Vaš problem. Raje razmislite, zakaj je temu tako?! Zdaj pa le na juriš…

Ekole v vseh trgovinah me že par dni bombardirajo. Ja, počutim se skoraj rahlo terorizirano z vso Valentinovo ponudbo. Medvedki, bonboniere, seksi kičasto spodnje perilo. In 10001 priročnik kako svojega partnerja osrečiti, zapeljati, zadovoljiti… Bljak. Vse na silo. Fino. Nekdo nam reče, da bi bilo lepo da se vsaj na ta praznik malo posvetimo drug drugemu in mi seveda skočimo. Ker če mu/ji ne kupimo nekaj velikega, rdečega, dragega pa to pomeni, da smo nepozorni, je/ga nimamo dovolj radi. Ahh bedarija.

No ja…Mene bolj kot vso Valentinovo in ves pomp, ki se pojavi, ko pričnejo hormoni divjati zaradi bližajoče pomladi, skrbi fenomen, ki se pojavlja. Vsi t.i. odnosi in zveze v smislu : »Midva nisva par, se druživa. Midva sva samo prijatelja«.  Vedno bolj se mi dozdeva, da nam manjka pristnosti. Odločnosti. Želje po sožitju. Postajamo nekako polovičarski na vseh področjih. Bi imeli. Vse. Ampak brez obveznosti. A nas je zgolj strah odgovornosti in vsega kar odnos prinaša?! Je že tako,da tudi v zvezi ni vse lepo in sijoče. Pridejo dnevi, ko moraš stisnit zobe. Se nasmejati tudi, ko ti ni. In biti močan takrat, ko je tvoj partner šibek. Zato pa moraš biti ti v sebi močan. Ampak pustimo sedaj ob strani to. Zmeraj znova poslušam od prijateljic naslednje scenarije
( no.. sama nisem na pretirano boljšem)…

Izbrala sem samo nekaj biserčkov: Nenehno je pod stresom in utrujen od dela,  ali še ni prebolel prejšnje punce, ločitev staršev v otroštvu ga je  tako prizadela, da nikomur ne zaupa in se noče vezati. Gradi kariero in nima časa za nič drugega, se ne zapleta, dokler ne ugotovi, kdo je in kaj hoče doseči v življenju. In potem so tukaj še tisti, ki se tako bojijo, da bi bili prizadeti, oni, ki nočejo uničiti prijateljstva. In največji sladkorčki. Tisti, ki bolehajo za novodobnim sindromom : » zvezofobijo«.

Verjetno nekako res vse hodimo z istim tipom. Ali vsaj enim modelom. Ta pa bo tukaj vse dokler ne bomo znale reči ne. To je moški, ki je v  celoti ustvarjen iz naših  izgovorov. V hipu, ko ga bomo nehala podpirati s svojimi opravičili, bo izginil. Res obstajajo tudi moški, ki so začasno nedostopni,ker so ravno sredi napornega službenega projekta ali preživljajo osebno krizo, ampak so tako redki, da so bolj predmet urbanih legend kot resnični ljudje. Dejstvo je,da bi moški raje videl, da ga pomendra čreda gorečih slonov, kot da bi ženski povedal,da mu ni do nje. Na tem mestu se opravičujem vse moškim, ki sem jim naredila krivico. Moj namen ni bil posploševati. Da dragi moji. Res je neverjetno, česa vsega ženske ne slišimo iz vaših ust. In naj obenem poudarim,da smo ženske velikokrat iste. Težko nam je reči,da nam preprosto ni. Konce in razpade zvez ovijamo v folije in izgovore v stilu: » Ti si super fant, ampak zaslužiš si boljšo…v tem trenutku to nisem jaz. Ampak ti si res enkraten moški«. Zveni znano kajne? Drži, tudi ženske, ko moškega nočemo prizadeti ali si ne upamo naravnost povedati, da nam ni do njega, poiščemo pomoč v izgovoru, edina razlika je verjetno predvsem ta, da ženske bistveno dalj časa prenašamo vsemogoče izgovore moškega in nočemo verjeti, da pač mu pač ni do nas. In ja. Izgovor je samo ena velika  vljudna zavrnitev.

Drage moje. Preveč ste lepe in dragocene, da bi izgubljale  čas z zgubami. Ne prenašajte njihovih nesramnosti, neumnosti in slabih izgovorov. Če te ne povabi ven, če te nikoli ne pokliče, če noče hoditi s teboj, če ne spi s tabo, če spi z drugo, če te je zapustil, če se obnaša kot bedak, nasilnež ali velik čudak, če… MU PAČ NI DO TEBE. Naj vas ne spravljajo v potrtost in samoobtoževanje. Če mu ni do tebe, mu pač ni do tebe - njegov problem. Za vas to spoznanje pomeni novo upanje, novo priložnost, da srečate boljšega. Da. Mu pač ni do tebe, ne glede na to, če same sebe prepričujete, da ni tako. In verjemite, precej drugače se moški obnaša, ko mu je do koga in na takšnega je vredno počakati. Vse ostale pa čim prej dat na hladno. Pika. Ne brišem… Klicaj. Dvojni!!


2 komentarja:

  1. Ja, Anjuška, če ni odkritosti se je čist brez veze kej it in to velja za oba spola

    OdgovoriIzbriši
  2. Aleš, dobro si to zapisal in se strinjam s teboj.

    OdgovoriIzbriši